A tökéletes vintage menyasszonyi ruha – így szereztem!

A vintage menyasszonyi ruhámat leltem meg elsőként.
Vintage esküvőt tervezvén, kizártam a habos-babos hófehér abroncsos báli ruhákat. Szalonból sem szerettem volna vásárolni. A hagyományos fátyol-kesztyű páros sem jött be. Olyan igazi csipkés vagy gyöngyös, “koszos” színű, alakot kiemelő, finom egyedi darabra vágytam. Mint a természetességet kedvelő vintage menyasszonyok általában… ha van olyan egyáltalán… én mindenesetre annak éreztem magam.

vintage_menyasszonyi_ruha9vintage_menyasszonyi_ruha13vintage_menyasszonyi_ruha2vintage_menyasszonyi_ruha4

Eladó ruhák között keresgéltem hát az interneten.
Megakadt a szemem egy hirdetésben szereplő csoda fotóján. Ránézésre beleszerettem!

Nem volt közel, de szombaton már ott voltunk megnézni. Gyönyörűen állt rajtam. Mint kiderült, az eladó lány tudomása szerint én vagyok a harmadik, akin ez a gyönyörűség lesz… jól bírja. A ruha korábbi előéletét homály fedi, lehet többedik is vagyok, mint harmadik…? Van, akit biztos mérhetetlenül felháborít, ha korábban más is hordta az Ő menyasszonyi ruháját. Engem ez nem zavart. Az ekrü-pezsgő színe és az alakra simuló sellő stílusa, gyöngyös díszítése tökéletes volt, épp amilyet elképzeltem.  

Pár hónap múlva méretre igazíttattam egy varrónővel, aki egyben szalon tulajdonos is. Ott helyben vásároltam hozzá egy színben tökéletesen passzoló cipőt.
Fontos! Ha találsz a ruhához színben és minden egyéb kritériumban passzoló kiegészítőt, érdemes azonnal megvenni! Sok múlik a részleteken. Ha a színek vagy anyagok ütik egymást, az kiábrándító lehet… mellesleg nem túl felemelő érzés az utolsó pillanatban megflelelő kiegészítőket vadászva kétségbeesetten szaladgálni a városban.

Fáfyol helyett tollas-masnis hajdíszem volt, ez is illett a ruha stílusához és színéhez.

A vintage esküvői ruhám hátmegoldása különösen szép, végig gombos változat. Eleinte terveim között szerepelt a fűzőssé alakítása – kizárólag praktikusság szempontjából. De a varrónő lebeszélt. A képeket elnézegetve, belátom igaza volt…

vintage_eskuvo_hozomanylada2

vintage_menyasszonyi_ruha8

vintage_menyasszonyi_ruha3

vintage_menyasszonyi_ruha12

vintage_menyasszonyi_ruha7

vintage_menyasszonyi_ruha2

vintage_menyasszonyi_csokor2

vintage_menyasszonyi_ruha6

vintage_menyasszonyi_ruha5

vintage_menyasszonyi_ruha11

vintage_menyasszonyi_ruha14

vintage_menyasszonyi_ruha9

vintage_menyasszonyi_ruha13

vintage_menyasszonyi_ruha4

vintage_menyasszonyi_ruha10

Nézd meg további ötleteinket is,
vintage kerti party hangulat esti fények mámorában SK >>

Kerti esküvői dekoráció gyorsan >>

Menyasszonyi csokor – saját kezűleg egyszerűen >>